söndag 3 oktober 2021

Många lögner små av Annika Estassy



 Vad jag tycker om Annikas böcker! Det är härliga feelgood med mycket värme, glimten i ögat, kärlek och humor. 

𝙼𝚊̊𝚗𝚐𝚊 𝚕𝚘̈𝚐𝚗𝚎𝚛 𝚜𝚖𝚊̊“ är den tredje delen om karaktärerna kring Måneby och det är helt klart min favorit. Man behöver inte ha läst de andra två böckerna för att hänga med i denna. 


Härlig miljö, underhållande, kvicktänkta karaktärer som får mig att skratta och en liten allvarlig underton som vävs ihop bra med resten av historien. 


Vill du ha en härlig lässtund i soffan är det här boken för dig


Boken ges ut av Norstedts förlag

Dom meddelas redan i natt av Dag Öhrlund



Jag har inte läst jättemycket skrivet av Dag Öhrlund tidigare. ”Dom meddelas redan i natt” är den tredje delen om domaren Suzanne som tar lagen i egna händer och straffar både knarklangare och våldtäktsmän på sitt eget lilla sätt. 

Baksidestexten låter lovande och visst är det en spännande bok med högt tempo. Men jag tycker att sexscenerna blir för mycket och för detaljerat. Så nej, det här är inte en bok för mig oavsett hur spännande den är. 


 Boken ges ut av Lind och Co

Leons bok av Gabriel Francke Radou



Alltså, vilken bok! En oerhört vacker kärlekshistoria om två människor som möts igen sent i livet efter att ha skilts åt femtio år tidiga.
 


Leon är son till överlevare från andra världskriget och förintelsen. Hans föräldrar har förväntningar och förhoppningar och det styr Leons val som han gör i livet. Föräldrarna accepterar aldrig Leons stora kärlek, Anna eftersom hon inte är judinna utan de vill att han ska träffa en judisk kvinna istället. Och det gör Leon. Anna försvinner ur hans liv och Leon träffar Rakel istället. En kvinna han lever med i femtio år tills hon dör, men tyvärr får de inga barn. 


Leon sörjer sin fru har aldrig glömt Anna, sin stora kärlek. Han tänker på allt som inte blev, på det han saknar och inser att han måste kontakta Anna igen. 


Berättelsen är så vacker, avskalad och fylld med värme. Berättelsen handlar om

den stora kärleken och hoppet om att det inte ska vara försent, även om det har gått lång tid sedan de sågs. 


Leons bok är en berättelse som berörde mig starkt. Ett otroligt fint språk som gör historien så levande. Det här är en bok jag sträckläste, ville inte lägga den i från mig. Ville inte att den skulle ta slut.


Boken ges ut av The Book affair förlag  

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...