fredag 6 september 2024

En sensommar av längtan av Gabriella Argus



 


Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga karaktärer, missförstånd, trassligheter, sorg och kärlek. 


Det är lätt att fatta tycke för Huvudkaraktärerna Elise och Rickard. Båda med ett bagage som gjort dem försiktiga för kärlek. Men kan de stå emot de gnistor som tänds mellan dem? Kan de släppa in varandra i sina liv trots att risken att bli sårad finns?


Gabriella har ett fint sätt att berätta sin historia, med rappa dialoger och ett språk som gör att läsningen bara flyter på sida för sida. Och som alltid med bra böcker tar de slut för fort. Och ja, några sidor med för heta scener hoppades över.. 


”En sensommar av längtan” är den fristående uppföljaren till ”En jul av minnen”. 


https://www.serafforlag.com/

Den spanska kärleksbluffen av Elena Armas



 


Den här boken gillade jag, även fast det var romance. Det tog dock ett tag att komma in i berättelsen och först trodde jag att jag skulle DNFa den. Men något höll mig kvar och i slutet ville jag inte sluta läsa (förutom de allra hetaste scenerna då, de hoppade jag över). 


Boken är underhållande, charmig och lätt att läsa. Det är kärlek, familjerelationer, missförstånd och en del drama. Visserligen är den ganska förutsägbar, men det är skönt när det är så emellanåt. Gillar både karaktärer och miljöer och vill veta mer om dem. Gillar hur berättelsen är uppbyggd och hur man får följa Catalina och Aaron på deras relationsresa! 


Kan tycka att den med sina 553 sidor är lite för lång, för det blir en del upprepning och jag tappar ibland farten i läsningen. Men i slutändan gillade jag boken och är glad att jag läste klart den. 


Bra sommarroman för att fly verkligheten en stund. Rekommenderas. 


Översatt av Ida Ingman. 


https://www.lovereads.se/


Lycksalighetens ö av Christina Erikson



Det här är den andra delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå Herrgård.
 


I denna del landar vi i år 1789 och Christinas  bror Marcus går bort efter en tids sjukdom. Utan en manlig arvinge till godset riskerar Svartå att hamna utanför familjen om inte Christina kan hitta en lämplig make. Ännu en gång måste Christina ta upp kampen för familjens herrgård. 


Jag tycker om hur Christina berättar en historia. Hennes sätt att skriva så att jag fastnar och inte vill sluta läsa. Det är dramatiskt, det är spännande och jag blir imponerad av huvudkaraktären Christinas mod och drivkraft. Fantastiska miljöbeskrivningar som känns både äkta, levande och som dessutom blir lätta att föreställa sig medan man läser. 


Som läsare engageras man i människorna runt Herrgården och deras öden. Det är intressant att få läsa och ta del av både de som är rika och de som har det lite sämre. Livet på 1700-talet var inte alltid lätt och det gestaltar Christina bra. Jag tyckte om första boken och denna var ännu bättre! Är supernyfiken på hur det ska fortsätta. 

 

https://bookmarkforlag.se/

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...