torsdag 21 april 2022

Välkommen till evigheten av Camilla Grebe



 

Det här var en bok jag sträckläste, fast efter första sidan. Camilla Grebe har en förmåga att bygga upp sina historier så att man hela tiden vill läsa ett kapitel till. Spänningen är där hela tiden, från första till sista sidan. 


”Välkommen till evigheten” är ett familjedrama som kryper in under huden på mig. Handlingen utspelar sig under två tidsperioder, nutid och åtta år tidigare och det gör handlingen mer spännande. Bit för bit får vi delar av sanningen tills vi har en helhet. 


Camillas styrka är att gestalta karaktärerna och att de får ta plats i berättelsen. Det och att handlingen får ta tid vilket gör att man hinner läsa känna personerna och under läsningens gång förstår varför de gör som de gör. 


Med andan i halsen läser jag boken, vill inte att den ska ta slut men vill inte sluta läsa. Camilla har varit nominerad till årets bok tidigare, jag hoppas att denna blir nominerad till det. Grymt bra, boksmällevarning deluxe! 


Ges ut av Wahlström och Widstrand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...