lördag 20 november 2021

De rotlösa av Frida Skybäck



I oktober hade jag förmånen att få samtala med Frida på min Instagram om hennes nya bok ”De rotlösa”. En spänningsroman om en familj som inte mår bra. Det är en spännande bok om familjeband, att känna sig utanför och utsatt. Men det är även en berättelse om villkorslös kärlek och att vilja samla sin splittrade familj. 


Jag tycker att Frida klarar bytet av genrer bra. Frida har en fantastisk berättarröst, hennes karaktärer blir levande och trovärdiga och miljöerna likaså. 


Berättelsen är berättad ur tre perspektiv och det stärker historien och gör den mer spännande och gripande. Genom karaktärerna får vi skildrat hur det är att växa upp i ett av Malmös fattigaste områden och hur tufft det kan vara. 


”De rotlösa” är spännande, dramatisk, full med värme och kärlek men också av hopp. Det är en bok du inte bara lägger i från dig, den sträckläses gärna och samtidigt som du tror att du vet hur allt hänger ihop så har du helt fel. Det är en oförutsägbar historia! 


Boken ges ut av LB förlag


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...