lördag 20 november 2021

Sanningen kommer om natten av Mhairi Mc Farlane.



Ok, det här måste vara Mhairis bästa bok (tillsammans med Från och med du). En ömsint, sorglig, humoristisk och galet bra bok. Mhairi är en författare som aldrig gör mig besviken. Hon skildrar livet och karaktärerna i det på ett fantastiskt sätt! Det känns som om man känner dem och att man vill vara mer i deras värld. 


Den här boken, ”Sanningen kommer om natten” är mörkare än hennes tidigare böcker, mer allvarlig. Men den varma tonen finns där och likaså den rappa och humoristiska dialogen. 


Det här är en berättelse om att livet kanske inte blir som man har tänkt sig och att det kan vara svårt att finna en väg vidare. Men att den alternativa vägen kanske finns närmare än vad man tror. Om man bara vågar ge den en chans. 


Det är en tänkvärd och underhållande historia som spelas upp framför mina ögon. En sådan där bok som inte släpper taget om dig, inte ens när boken är slut. Lärdomen är att ta tillvara på livet, det kommer inte i repris. 


”Sanningen kommer om natten” är giganormiskt bra, som min dotter skulle säga! Rekommenderas varmt!


Ges ut av Harper Collins



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...