söndag 12 februari 2023

De kallar honom supersnuten: Jan Olsson, ett polisliv av Peter H Johansson.



Det här var en mycket spännande och intressant bok! Peter H Johansson har på ett mycket fängslande sätt skildrat kriminalkommissarie Jan Olssons arbete inom polisen. 


Jan eller supersnuten som han kallats har arbetat med alla de brott som satt djupa spår i vårt samhälle: Mordet på Olof Palme, Norrmalmstorgsdramat, jakten på Lasermannen och Militärligans rånturné. Ännu idag, 86 år gammal arbetar Jan deltid som utredare. 


Det är intressant att få en inblick i ett polisliv och arbetet som de gör, läsa om Jans tankar och spekulationer. Gillar att få följa med bakom kulisserna och få läsa om hur man arbetade då och hur arbetet har förändrats. 


Peter har gjort ett kanonjobb med att få boken lika spännande som en spänningsroman. Boken är lätt att läsa och svår att släppa. Tycker om att den är skriven i jag-form, och det märks att det måste ligga många timmars samtal mellan Jan och författaren. 


Intressant bok! Rekommenderas varmt. 


Ges ut av Ordfront


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...