fredag 8 september 2023

Ett lyckligare slut av Johanna Schreiber



 


Karin är på väg att bli en av kulturvärldens mäktigaste kvinnor men känner sig svagare än någonsin. Daniel står på toppen av sin karriär men ett brev från en okänd avsändare gör att han tappar fotfästet. 


”Ett lyckligare slut” är den tredje och avslutande delen i serien om Schantz förlag, en serie jag har slukat och tyckt väldigt mycket om. 


Jag tycker om Johannas sätt att berätta och bygga upp miljöer och karaktärer. Relationerna får ta plats och får tid att utvecklas. Dessutom får även svärtan ta plats och blandas med härlig feelgood i en bra mix. Jag som läsare får vara med karaktärerna både i det soliga och bra och när de har det jobbigt. 


Johanna är dessutom väldigt bra på att få med detaljer som får betydelse för berättelsen och för läsningen. Lätt att läsa, lätt att tycka om. Rapp dialog, träffsäkert, allvarligt och roligt. 


För bäst behållning av läsningen skulle jag läsa böckerna i ordning. Har du inte läst så har du härlig läsning framför dig. Ett bra avslut på en finfin trilogi! 


Ges ut av Norstedts förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...