måndag 7 februari 2022

Tvillingsystrarna av Pauline Riccius



 

En stark berättelse om systerskap, barnlöshet och utanförskap. En berättelse om att vilja bli bekräftad och samtidigt hitta sin egen väg i livet. 


Vi får följa Liv och Linn från att de blir adopterade av Magnus och Monica från Thailand och flyttar till Västervik. Under sin uppväxt känner de sig annorlunda och utanför vilket för dem närmare varandra. När de sedan blir äldre flyttar Liv till Stockholm för att satsa på dans, Linn blir kvar i hemstaden och de glider ifrån varandra. 


Det här är en fint skildrad berättelse om två barn som växer upp och försöker finna sin väg i livet. Men det är lika mycket en berättelse om deras adoptivmamma, Monica, som längtar efter barn och nog också letar efter sig själv. 


Jag tycker om den här boken, hur relationen mellan systrarna förändras, hur vardagen kommer in deras liv. Men även hur de litar på varandra när det verkligen gäller. Fina beskrivningar av både karaktärer och miljö gör det lättare att se handlingen framför sig och även föreställa sig de känslor som de känner.  


Ges ut av LB förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...