onsdag 5 juni 2024

Beska droppar av Frida Gråsjö



 


Det här är den andra delen i mysdeckarserien ”Morden vid 17 slussen”. Återigen får jag resa till Dalsland och träffa Hanna och hennes morfar. 


Ännu en gång sker ett dödsfall i under mystiska omständigheter och Hanna drar tillsammans med sin morfar igång en egen utredning. Vem är skyldig?


Fridas böcker är lätta att läsa och lätta att fastna i. Hon skriver om det enkla, om vardagen för människorna som bor i det lilla samhället. 


Det är klurigt, charmigt och mysigt på samma gång med en härlig blandning av karaktärer. Karaktärer man gillar och karaktärer man retar upp sig på. Bit för bit läggs pusslet och man får klarhet i vad som hänt och varför. 


Jag tycker om tempot, idyllen i Södra Strandviken, hur Frida målar språket och gestaltar miljöer så att man kan se platserna framför sig när man läser. Humor blandas med allvar, vänskap, hemligheter, klurigheter och sorg. Allt en mysdeckare behöver för att bli riktigt bra! 


Tack Frida för ännu en härlig läsupplevelse. 


https://www.bokfabriken.se/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...