söndag 2 juni 2024

Dina händer var fulla med liv av Suad Ali



Nora växer upp och lever sitt liv i Somalia. Där har hon ett privilegierat liv, ett bra jobb, man, barn och många vänner. Men situationen i landet gör det svårt för dem att leva där och till slut finns inget val - de måste fly. 


Ett otroligt vackert omslag på den här berörande boken. En bok om kärlek, tro, hopp och flykt. Om att behöva lämna allt man har, allt det trygga i Somalia och ge sig iväg långt bort. Börja om och hitta ett nytt liv i ett nytt land. 


Suad bjuder på gripande läsning om människor på flykt. Om att känna sorg över vad man förlorat. Att längta hem och att känna sig rotlös. Suad skildrar Noras liv väldigt levande. Jag känner med henne och hennes dotter. En fot kvar i hemlandet, en i det nya. Förväntningar på att kunna prata det nya språket men ändå hålla kvar det som är hemma. Vilket ben ska man då stå på?


Boken väcker tankar och frågor. Alla får man inte svar på och jag vill läsa mer, vill veta mer hur det går. Vackert språk gör boken lättläst och den går snabbt att läsa klart. Jag hade gärna sett att den hade varit några sidor längre. Men som läsupplevelse var det en väldigt berörande sådan. Rekommenderas varmt. 


https://www.norstedts.se/


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...