söndag 29 augusti 2021

Mhairi McFarlane


Det finns flera författare som aldrig gör mig besviken. En av dem är Mhairi McFarlane.

Hennes böcker är underbara med mycket känslor och humor. Man vill sträckläsa och samtidigt inte att de ska ta slut! Hon fångar mig med sina ord och man vill bara ha mer! Missa inte!!

Mhairi McFarlanes böcker ges i Sverige ut av Harper Collins

 

Mannen som försvann av Tony Fischier



Dra mig baklänges vad spännande den här boken var. En riktig bladvändare och nagelbitare. En deckare det inte gick att sluta läsa och där jag ibland tyckte att läsningen/lyssningen gick för långsamt för jag var verkligen tvungen att få veta hur det skulle gå.
I ”Mannen som försvann” hålls man på halster in i det sista. Boken är oförutsägbar och tar vändningar som jag inte riktigt såg komma. Den är även så där, lite otäckt spännande så man nästan kikar sig själv över axeln medan man läser. Kryper liksom in under skinnet.
Jag hade missat den här boken om inte förlaget skickat den till mig och det var tur, för den här boken bör icke vara oläst. Boken är välskriven med ett spännande persongalleri. Bra blandning av polisarbete och relationer! Urbra bok! Läs!!!

Boken ges ut av Lind och co


 

onsdag 25 augusti 2021

𝚂𝚝𝚘̈𝚕𝚍 𝚊𝚟 𝙰𝚗𝚗-𝙷𝚎𝚕𝚎́𝚗 𝙻𝚊𝚎𝚜𝚝𝚊𝚍𝚒𝚞𝚜




Så, då har jag läst den tionde boken av de tolv nominerade till #åretsbok2021 .


”Stöld” är en roman som bygger på verkliga händelser och som det står på baksidan av boken en svidande skildring av en bortglömd del av Sverige. Det är en bok om renskötarlivet, hur verkligheten ser ut i norra Sverige där det tjuvjagas renar, ett brott som polisen inte alltid utreder. Den spänning som finns mellan samer och andra bybor är tydlig och har funnits där i generationer. 


Det är en välskriven och bra bok, en bok som är viktig! Känslan av att inte vara trodd är central i boken, att inte bli tagen på allvar. Berättelsen skildrar även psykisk ohälsa och det mörker som det kan föra med sig. 


Men, boken griper inte tag i mig på det sättet jag hade hoppats. Jag tycker att boken är bra, och jag förstår varför den är nominerad till årets bok. Den är väl värd sin nominering och jag tror att den även kan vinna. 


Glöm inte att rösta på din favorit.


Boken ges ut av Romanus och Selling.
 

torsdag 19 augusti 2021

𝙺𝚒𝚖 𝚘𝚌𝚑 𝙷𝚒𝚕𝚖𝚊 - 𝚅ä𝚛𝚕𝚍𝚜𝚋𝚊̈𝚜𝚝 𝚊𝚟 𝙻𝚎𝚘 𝙱𝚛𝚘𝚍𝚒𝚗, 𝙺𝚛𝚒𝚜𝚝𝚒𝚗𝚊 𝙼𝚞𝚛𝚛𝚊𝚢 𝙱𝚛𝚘𝚍𝚒𝚗 𝚘𝚌𝚑 𝙹𝚘𝚊𝚗𝚗𝚊 𝚂𝚌𝚑𝚖𝚒𝚍𝚝


 Alla verkar vara världsbäst på något. Farmor på att blåsa spottbubblor och Miriam på att kunna många språk. Kim och Hilma vill också vara världsbäst på något! Men det är de inte, eller är de kanske det? 

Alla kan vara världsbäst på något, vilket jag gillar men det är också en bok om vänskap och självkänsla. Vännerna Kim och Hilma är två fina vänner som stöttar och hjälper varandra. ”Världsbäst” är en bra bok om olika känslor 

Böckerna om Kim och Hilma är så fint illustrerade tycker jag. Bilderna kompletterar texten och det är lätt att diskutera kring boken och bilderna. 

Boken är riktad till läsåldern 3-6 år och ges ut av Idus förlag

Mandelaeffekten av Anne Holt



 

Jag har inte läst så mycket av Anne Holt förut men det tänker jag göra nu, ”Mandelaeffekten” gav mersmak! 


Boken är den tredje delen i serien med Selma Falck i huvudrollen. Skickligt väver Anne ihop intrigen och det är en väldigt spännande kriminalroman som tar oväntade vändningar genom hela historien. 


Det är högt tempo genom hela boken med myndighetsmissbruk, personliga tragedier och ett fokus på aktuella samhällsfrågor. Jag tycker även att det är ett intressant persongalleri med Selma i spetsen. 


Men det är en bok som kräver sin läsare, många karaktärer att hålla reda på och mycket som händer. Du måste vara med när du läser. När jag lyssnade på delar av boken fick jag ibland spola tillbaka för att lyssna om. Och det kanske inte passar alla. 


Men sammantaget en väldigt bra kriminalroman som jag gärna rekommenderar. Väldigt bra uppläst av Magnus Roosmann dessutom. 


Boken är utgiven av Piratförlaget

[ 𝙱𝚘𝚔𝚜𝚙𝚊𝚗𝚒𝚗𝚐 - 𝚍𝚎𝚕 𝟸 ]


Fortsätter min spaning på höstens utgivning av böcker. Böckerna jag vill läsa när höstrusket och mörkret drar in och man längtar till nästa sommar!
 

Häng med! 


📗 Nicola Scott - Alltid vid din sida. 

📗 Anne-Marie Schjetlein - Dödens vingslag. 

📗 Ann Charlotte Persson - Jul i fågelkärr. 

📗 Jojo Moyes - Bortom horisonten. 

📗 Ruth Kvarnström - Jones - Julstök i Halleholm. 

📗 Lilly Emme - En sak i taget. 

📗 Milly Johnson - Det enda rätta. 

📗 Ingela Sand - Från Djursholm till Hornstull. 

📗 Camilla Davidson - En storm i juletid. 

📗 Debbie Johnson - Jorden runt till dig. 

📗 Ewa Klingberg - Plundringstider. 

📗 Pamela Bell - Hem till gården. 

📗 Marie-Louise Marc - En enkel till Amerika. 

📗 Sofia Ymén - En sagolik jul. 

📗 Ella Carey - Konsten att laga ett hjärta. 


[ 𝙱𝚘𝚔𝚜𝚙𝚊𝚗𝚒𝚗𝚐 - 𝚍𝚎𝚕 𝟷 ]


.

Snart är det höst, en tid till för att krypa upp i soffan med en bok när det är ruskigt väder ute. Och det släpps många intressanta böcker framöver! Här några jag är extra sugen på att läsa.


📗 Sara Molin - Frågar år en vän. 

📗 Jonas Mosström - Den omänsklige. 

📗 Jenny Fagerlund - Början på något nytt. 

📗 Anna Jansson - Dansa min docka. 

📗 Jenny Colgan - Jul vid det lilla hotellet vid havet. 

📗 Marianne Cedervall - Fri från skulden. 

📗 Camilla Dahlson - Det lilla biblioteket på söder. 

📗 Helene Holmström - Eld, snö och stjärnor. 

📗 Amanda Hellberg - Jul i rubinrött. 

📗 Simona Ahrnstedt - Nattens drottning. 


Men det finns fler.. fortsättning följer! 


100 år med Lenni och Margot

 



Oj, hur ska jag med mina ord kunna göra den här boken rättvisa. ”100 år med Lenni och Morgan” hamnar på listan över fantastiska böcker, listan över de bästa böckerna jag har läst - någonsin. 

Det är en vacker, känslosam och fantastisk berättelse som tog andan ur mig. Jag skrattade, jag grät och ville inte att boken skulle ta slut. 


Språket är vackert, poetiskt och karaktärerna så levande. Livet och döden, så sammankopplade och jag tycker att Marianne beskriver och levandegör det så naturligt. Vänskapen mellan 17 åriga Lenni och 83-åriga Margot är underbar att följa, hur vänskapen växer fram emellan dem. De vill leva och lämna ett avtryck i världen även om de vet att de båda är sjuka och ska dö. 


Boken är sorglig, men samtidigt tycker jag att den andas hopp. ”100 år med Lenni och Margot” kommer att stanna kvar länge hos mig och det är en bok jag likt boken ”En halv värld bort” kommer att rekommendera många gånger! 


Ska du bara läsa en bok i höst, så ska du läsa denna! Men glöm inte att ha pappersnäsdukar till hands!


Boken ges ut av Bazar förlag  


måndag 16 augusti 2021

𝚃𝚊̈𝚗𝚔 𝚘𝚖 𝚑𝚊𝚗 𝚊̈𝚛 𝚍𝚘̈𝚍 𝚊𝚟 𝙷𝚊𝚗𝚗𝚊 𝙻𝚊𝚗𝚍𝚊𝚑𝚕 𝚘𝚌𝚑 𝙻𝚒𝚗𝚍𝚊 𝙼𝚒𝚌𝚔𝚎𝚕𝚜𝚜𝚘𝚗



”Tänk om han är död” är en fint illustrerad barnbok för läsåldern 6-9 år om vänskap och husdjur. 


Mira är 10 år och hennes älskade katt Elvis är lika gammal. Men när hon kommer hem från skolan en dag så är Elvis försvunnen. Var har han tagit vägen? Tänk om han är död? 


En fin och känslofylld barnbok om kärlek till ett djur, men även känslan av att känna sig sviken av den tidigare bästisen som valt nya vänner. 


”Tänk om han är död” är en bok som engagerar, då man måste få veta om Mira ska hitta sin katt Elvis! 


Hanna kan berätta en historia så att det blir lätt att ta till sig och känna igen sig i. En bok som det kan vara bra att diskutera kring både vad gäller vänskap, att känna sig utanför och kärlek. Passar både till högläsning och till egen läsning. 


Boken ges ut av Idus förlag  

[ 𝟺𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚋𝚘𝚘𝚔 𝚌𝚕𝚞𝚋 ]


I veckan dök den här boken upp, ”Allt går att lösa” av Marie Forleo. Den är nästa bok att läsa i Sveriges största digitala bokklubb, 4good book club.
 

”Allt går att lösa” hjälper dig att uppfylla dina drömmar och hantera alla slags utmaningar i livet. Om du har svårt att lösa ett problem eller att uppnå – eller ens hitta – ett mål i livet, är det inte dig det är fel på. Felet är att du ännu inte har anammat en viktig övertygelse som förändrar allt, nämligen det som författarens mamma en gång sa till henne: ”Inget i livet är särskilt komplicerat. Du kan göra allt du bestämmer dig för om du bara kavlar upp ärmarna. Allt går att lösa.”


Det ska bli väldigt intressant att läsa den här boken och sedan ha en digital bokcirkel med författaren och de andra i bokklubben. 


Sommaren på Nornö av Jennifer Anglade Dahlberg



Sommaren på Nornö, en ljuvlig berättelse om vänskap och kärlek. Och att leta efter sitt ursprung. Vi får i boken följa Zoe och hennes mamma Linn som bor på ön Nornö  (påhittad) i Stockholms skärgård och driver den enda livsmedelsbutiken som finns där. 

Vi får i boken följa Zoe och hennes mamma i nutid med tillbakablickar till året då Linn träffade Zoes pappa. En pappa som inte Zoe har så mycket kunskap om, eftersom hon har aldrig träffat honom. 


”Sommaren på Nornö” är lättläst och en bok att tycka om. Det centrala är relationerna och kärleken som finns till varandra, även om mor och dotter missförstår varandra emellanåt. Både Zoe och hennes mamma kämpar för att hitta sig själva i livet, vad de egentligen vill göra. 


Tycker om hur författaren har skildrat miljöer i boken, det känns väldigt levande och jag kommer på mig själv att längta till havet och skärgården. 


Det här är en välskriven och väldigt bra bok och har du inte läst den så har du något att se fram emot. 


Boken ges ut av Norstedts förlag  

lördag 14 augusti 2021

Efterlängtad Bokpost


 Alltså, hurra!! Det här är en bok jag har längtat efter! ”Argbiggornas antikvariat” av Frida Gråsjö. 

Boken är den andra fristående delen i serien som kretsar kring familjen Blom i den fiktiva staden Rosnäs i Dalsland. 

Stort tack Frida Gråsjö och Modernista  ❤️🤩🙏🏻 för chansen att få läsa! Det ser jag fram emot! 

[ 𝙱𝚘̈𝚌𝚔𝚎𝚛 𝚜𝚘𝚖 𝚋𝚎𝚛𝚘̈𝚛 ]



Under vår och sommar har jag läst många bra böcker. Men några av dem har stuckit ut lite extra, böcker som berört mig både till tårar och till skratt. 

Böcker som jag inte ville skulle ta slut, men ändå kunde jag inte sluta läsa. 

Så här kommer några tips.. Håll till godo!

☀️ Himlabrand - Moa Backe Åstot.

☀️ Stranden - Anna Breitholtz Monsén. 

☀️ Familj för nybörjare - Sarah Morgan. 

☀️ Dina färger var blå - Marcus Jarl.

☀️ Amerikans Jord - Jeanine Cummins. 

☀️ Lisa och Lilly - Mian Lodalen.

☀️ 100 år med Lenni och Margot - Marianne Cronin. 

☀️ Vingården för vilda drömmar - Caroline Säfstrand. 

☀️ En kväll i juni - Anna Lönnqvist.  

fredag 13 augusti 2021

[ 𝚃𝚘 𝚋𝚎 𝚛𝚎𝚊𝚍 ]


De två kommande böckerna på min att läsa lista. Två böcker jag verkligen har längtat efter att läsa (bland många). 

☀️ Den saknade systern av Lucinda Riley. 

En bok jag har väntat lite med att läsa då det snart är slut på serien om de sju systrarna. Men en bok jag även har längtat ihjäl mig efter. 

☀️ Kvinnor jag tänker på om natten av Mia Kankimäki. 

Boken har fått många goda omdömen och jag har länge varit nyfiken på den. Det är även boken vi läser just nu i bokklubben 4goodbookclub .

Böckerna ges ut av Bazar förlag  och Wahlström och Widstrand  .

Barn och ungdomsböcker


 När man jobbar i ett skolbibliotek så brinner man lite extra för barn- och ungdomsböcker. Här kommer några tips för både högläsning och läsning för sig själv! 

📗Jenny Jägerfeldt - Mitt storslagna liv. 

📗 Kristina Ohlsson - Det magiska hjärtat. 

📗 Ann-Charlotte Persson - Hospitalets hemlighet. 

📗 Lindholm/Lindqvist - Kung Pow -Dödens dal. 

📗 Peimaneh Mollazehi - Den riktiga solen. 

📗 Mats Strandberg/Sara Bergmark Elfgren - Cirkeln. 

Jag slukade böcker som liten, men idag går läsningen ner tyvärr bland barn och ungdomar. Hur ska vi göra för att öka läsningen? Få fler att bli bokslukare?! 

Vem är Natascha Peyre? - En självbiografi skriven av Elena Belle tillsammans med Leif Eriksson och Martin Svensson.



 Jag hade inte så stor koll på Natascha Peyre måste jag erkänna. Eller att hon hade bytt namn. Jag visste att hon varit med i Paradise Hotell, men det var nog allt. 

Men när jag läste på baksidan på hennes bok blev jag nyfiken. Så jag började läsa och läste tills boken var slut. Natascha har inte haft ett lätt liv alla gånger. Hon har haft enorma motgångar som hon berättar  i sin bok. 


Boken är lättläst och intressant men jag hade hoppats på att vissa delar skulle vara mer fördjupade än de var. Känns som om det hastades förbi lite för snabbt ibland. Men trots det, är det en intressant bok tycker jag. Intressant att få veta mer om bakgrunden och vem Natascha egentligen är. 


Boken ges ut av Lind och Co

Kvinnan med stjärnan av Pam Jenoff


Den här boken får du inte missa! En fantastiskt läsupplevelser som kommer stanna kvar hos mig, länge! En sorglig, varm, hoppfull berättelse inspirerad av sanna berättelser från andra världskriget. 

Sadie och Ella, två olika kvinnor med olika förutsättningar som mot alla odds utvecklar en väldigt stark vänskap. Sadie,  som är judinnan, kämpar för att överleva och Ella som riskerar sitt liv för att hjälpa henne. 

Jag tycker om historiska romaner och den här boken gör mig inte besviken. Människoöden som griper tag i mig, som berör. Pam Jenoff har skrivit en berättelse om kärlek, vänskap och om den starka viljan att överleva. 

Boken ges ut av Harper Collins

 

Flicka A av Abigail Dean



Den här boken var väldigt bra, men tung att läsa. Att läsa om barn som far illa är jobbigt, mammahjärtat fixar inte riktigt det. 


”Flicka A” är författarens debut och den är väl värd att läsa. Välskriven med en psykologisk touch som gör att den kryper ner under huden på en när man läser. Boken är spännande och bitvis obehaglig att läsa men jag hade ändå velat lära känna karaktärerna mer än vad jag får i boken. Den biten kändes för kort. 


En mörk familjehistoria, otroligt fängslande och sorglig. Hela historien känns väldigt äkta, verklighetstrogen. Jag sträckläste boken (något annat gick inte, var tvungen att få veta hur det skulle gå) och historien kommer att stanna kvar länge i mina tankar. 


Rekommenderas. 


Boken ges ut av Bokförlaget Forum


 

Möjlighet till självhushållning av Karin Janson



 Det här är en feelgoodroman att tycka om.   Med livets alla känslor kring familj och vänner. En berättelse med både allvar, ironi och mycket värme. Den berör på djupet men är också full av humor. 

Basse och Kajsa får det inte lätt när de flyttar ut till landet för att bo på en gård. Deras relation sätts på hårda prov av både livet på landet, grannar, halv och helsyskon och av dem själva. 


Lättläst roman som ger mersmak. 


Boken ges ut av Printz Publishing

Så länge hjärtat kan slå av Birgitta Gunnarson



Vilken underbar debutroman du har skrivit Birgitta! En varm, kärleksfull och sorglig feelgoodberättelse som väcker mersmak. 

”Så länge hjärtat kan slå” är både vacker och skör som  uttryckte det. Det handlar om att hitta sin plats i livet när livet ändras. Att kunna bli lycklig igen på ett annat sätt, att välja livet. Att våga bryta det invanda och testa något nytt. Härliga karaktärer och en story som berör mig. 


Boken är lättläst, tycker att Birgitta skriver bra och jag ser fram emot fler böcker! 


Boken ges ut av Modernista


onsdag 11 augusti 2021

Stranden av Anna Breitholtz Monsén




Ojojoj! Den här boken får du inte missa! ”Stranden” är en underbar, ljuvlig, grymt spännande och en väldigt humoristisk deckare. Vilken debut! 

Boken grabbade tag i mig och släppte inte sitt grepp förrän den var slut. Den är oförutsägbar, jag gissade fel på vem som var den skyldige ett par gånger för att Anna skickligt villar bort mig med sin text. 


Jag lyssnade delvis på boken (Katarina Ewerlöv gör en jättebra inläsning btw) när jag var ute och gick. De jag mötte måste ha trott att jag var lite märklig då jag gick och skrattade högt för mig själv vid flera tillfällen under lyssningen. 


Sen är boken spännande också. Storyn är lätt att hänga med i och ju längre jag läser/lyssnar kommer pusselbitar till helheten. Bra språk och underbara karaktär med Lina och hennes morfar i täten tätt följt av den lokala polisen Madde. Karaktären Lina är så jäkla skönt rakt på sak, vill att det ska hända saker. Hennes morfar är så egensinnig och jag tycker om att läsa om deras relation. De tre blir en oslagbar kombination som gör boken väldigt bra. Tycker överlag att Anna skildrar relationer på ett bra sätt, detaljrikt! 


En jäkligt bra deckare! Med ett kattpensionat i handlingen! Bara det liksom! Underbart!! 


Ser fram emot fler delar. 

Boken ges ut av Bokfabriken 

 

[ 𝙻𝚊̈𝚜𝚎𝚛 𝚓𝚞𝚜𝚝 𝚗𝚞 ]


Igår kväll började jag läsa ”100 år med Lenni och Margot” av Marianne Cronin. 

Livet är kort. Det vet 17 åriga Lenni alltför väl. Hon lär känna Margot, en rebellisk 83 åring från avdelningen bredvid på Glasgow sjukhus där både hon själv och Margot är inlagda. 

När deras vänskap djupnar öppnar sig en värld av berättelser för dessa två som tillsammans har levt i hundra år. Även om deras liv närmar sig slutet är de båda fast beslutna om att lämna ett avtryck i världen. Att måla etthundra tavlor, en för varje år de har levt. 

Boken släpps i butik den 18 augusti och ges ut av Bazar förlag

måndag 9 augusti 2021

Familj för nybörjare av Sarah Morgan



Vilken underbar bok! Jag har läst böcker av Sarah Morgan förut, men det här är den bästa av dem! 


”En familj för nybörjare” är en feelgood med alla ingredienser som ska ingå, kärlek, sorg, starka familjeband och missförstånd. Det är både hjärta och smärta och jag tycker att den här boken har mer djup som inte alltid får plats i romaner. Här får karaktärerna ta plats och man lär känna dem. Jag fastnade i boken och ville inte sluta läsa. 


Det här var en bok jag tyckte väldigt mycket om och gärna rekommenderar. 


Boken ges ut av  Harper Collins

Härlig Bokpost





 Tre fina överraskningar trillade ner i brevlådan i slutet på veckan! Tre böcker som jag helst vill slänga mig över på en gång! 


𝙺𝚊𝚝𝚒𝚎 𝙵𝚏𝚘𝚛𝚍𝚎 - 𝙴𝚝𝚝 𝚋𝚛𝚘̈𝚕𝚕𝚘𝚙 𝚊𝚝𝚝 𝚖𝚒𝚗𝚗𝚊𝚜

En romantisk och lättsam roman som utspelar sig i pittoresk engelsk miljö. På baksidan står det att det här är en bok för alla som älskar Jenny Colgan och Lucy Diamond. 

Piratförlaget


𝙹𝚎𝚜𝚜𝚒𝚔𝚊 𝙳𝚎𝚟𝚎𝚛𝚝 - 𝙺𝚊𝚝𝚝𝚑𝚘𝚝𝚎𝚕𝚕𝚎𝚝 𝚟𝚒𝚍 𝚔𝚞𝚜𝚝𝚎𝚗

En varm och humoristisk berättelse om sommarkänslor, att våga och att börja om. Och så handlar det om katter förstås. 

Printz Publishing


𝙶𝚎𝚘𝚛𝚐𝚒𝚊 𝙺𝚊𝚞𝚏𝚖𝚊𝚗 - 𝚂𝚘̈𝚖𝚖𝚎𝚛𝚜𝚔𝚊𝚗 𝚏𝚛𝚊̊𝚗 𝙿𝚊𝚛𝚒𝚜

När tyskarna ockuperar norra Italien under andra världskriget slås den unga Rosas liv i spillror och hon tvingas fly över alperna till Schweiz. Boken är författarens debutroman. 

LB förlag


Swipa 👉🏻 för att se varje bok enskilt. 


Stort tack för finfin bokpost! 

Läser/Lyssnar på just nu


 

Jag har börjat lyssna på böcker när jag tar mina morgonpromenader. Deckare är väldigt bra, spännande och jag vill inte sluta gå! 

Sen läser jag även i boken emellanåt, att bara lyssna fixar jag inte. Behöver hålla i en fysisk bok ibland! 😂

Just nu på mina promenader får denna följa med: ”Mandelaeffekten” av Anne Holt. Det här är den tredje boken i serien med Selma Falck i huvudrollen. Jag har inte läst de två tidigare böckerna, men blir sugen nu! 

Har du läst? Är de två tidigare böckerna i serien bra? Läsvärda?

Boken ges ut av Piratförlaget

Vingården för vilda drömmar av Caroline Säfstrand




Hur ska jag sammanfatta den här boken, den här läsupplevelsen? För det är en upplevelse! ”Vingården för vilda drömmar” är en vacker berättelse, en sorglig, kärleksfull, varm och full av hopp. Det är en berättelse om att livet kan ta andra vägar än vad det var tänkt från början, men att det kan bli bra ändå. Även om det till en början inte verkar så. 


Boken handlar om att försöka vara sann mot sig själv, att hitta sig själv. Att oväntade möten kan leda till något bra, att våga öppna sig för något nytt. 


Caroline skriver vackert, poetiskt och med mycket värme låter hon sina karaktärer berätta en historia. En historia jag definitivt tycker att du ska läsa! Läsa och njuta! Njuta av vackra miljöbeskrivningar och njuta av en fantastiskt bra bok.  

Boken ges ut av Bokförlaget Forum

torsdag 5 augusti 2021

Böcker lästa i juli


Juli blev en bra läsmånad. Många bra böcker och ett par som inte föll i smaken. På bilden, favoriterna i juli! 


☀️ Anna Jansson - Galgbergets väktare. 

☀️ Anna Lönnqvist - En kväll i juni. 

☀️ Mia Söderberg - Tredje gången gillt. 

☀️ Denise Rudberg - Er tredje man. 

☀️ Lilly Emme och Sara H. Olsson - Bokförlaget Gyllendufva. 

☀️ Josefine Sandblom - Fridlysta Fridolf. 

☀️ Jessica Roos Rahmquist - Jag behöver Hedvig. 

☀️ Christoffer Holst - Gröna, sköna vårvindar. 

☀️ Eleonore Holmqvist - Sista sommaren 

☀️ Sofia Rutbäck Eriksson - Som i ett vykort. 

☀️ Lori Nelson Spielman - Systrarna från Toscana. 

☀️ Celeste Ng - Säg inget om Lydia. 


Följ mig gärna på Instagram: Lollos boktips

Sista sommaren av Eleonore Holmgren



 ”Sista sommaren” är författarens debutroman, en fin och underhållande roman  om vänskap över generationer. 

Adam, en ung kille som har hamnat snett i livet har ingenstans att ta vägen. Han tar sig in i ett fritidshus för att söka skydd. Där möter han 86-åriga Britta som är på flykt från sina barn som förbjudit henne att  åka till sitt älskade sommarhus i Stockholms skärgård. Men hon vill vara där, en sista sommar. 


En fin vänskap uppstår och den är bra för dem båda. En vänskap som är väldigt fint skildrad. 


”Sista sommaren” är en fin bok om att blod inte behöver vara tjockare än vatten. Jag tycker att det är en sådan fin story om självständighet, att ta hjälp när man behöver och att våga förändra sitt liv. Författaren har skrivit en underbar bok, med en text som bara flyger fram. Boken är lätt att läsa och den lätt att tycka om. Den kommer stanna kvar i mina tankar! 


Boken ges ut av Bazar förlag

Följ mig gärna på Instagram: Lollos boktips

Läser just nu


I morgon är min sista semesterdag. Men än suger jag ut det sista av ledigheten. Har läst mer de senaste dagarna och fortsätter läsandet med ännu mer feelgood. 

”Möjlighet till självhushåll” av Karin Janson står näst på tur. En underhållande bladvändare om människors syn på landsbygden kan jag läsa på baksidan. Berättad med mycket humor och kärlek! 

Precis vad jag behöver! 

Boken ges ut av Printz Publishing


måndag 2 augusti 2021

Lättläst bearbetning av De sju systrarna






           

 


Jag älskar böckerna om de sju systrarna skrivna av Lucinda Riely! De är färgstarka och fyllda med spänning, romantik och historia. 


Därför är jag glad att de två första böckerna även finns i en lättläst version, bearbetad av Hanna Wallsten! Så att böckerna kan nå fler lässugna! De här versionerna är på ca 200 sidor per bok medan originalet har över 500 sidor per bok. Jag tycker att Hanna har gjort ett bra jobb med bearbetningen till lättläst. Böckerna är underbara! 


Berättelsen handlar om sex adoptivsystrar som samlas i barndomshemmet Atlantis, ett slott vid Genèvesjön. Deras adoptivfar är död och de får alla ett varsitt brev med ledtrådar till var de kommer ifrån. 


Ledtrådarna tar dem ut i världen där deras släktsaga rullas upp och bit för bit får de reda på mer om sitt förflutna. 


I de två första böckerna får vi möta Maia (De sju systrarna) och Ally (Stormsystern) och följa deras resa. 


Bokförlaget Hedvig ger ut böcker som är lätta att läsa, både för barn och vuxna. 


Gillar du att läsa men tycker det är jobbigt med tjocka böcker eller att läsa så kan jag varmt rekommendera dessa! 


Följ mig gärna på Instagram: Lollos boktips


 

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...