lördag 10 juni 2023

Inte alla män av Veronica Palm



Boken handlar om Emilia Berg som är riksdagspolitiker. Det här är en bok om män som sviker, smiter och slår. Det handlar också om kvinnor som på olika sätt hanterar sina liv i närheten av dessa män. Ett ämne som tyvärr ständigt är aktuellt.
 


Boken är en psykologisk spänningsroman och nog är den spännande alltid. Spännande och obehaglig. I ”Inte alla män” är det grundläggande temat våld i nära relationer, där perspektivet växlar mellan Emilia och hennes barndomskamrat Josefine. Josefine lever i en relation med en man som utsätter henne för våld och man får som läsare uppleva Josefines maktlöshet. Hur ska hon kunna lämna? 


Bra roman som gick snabbt att läsa. Tycker att Veronica har lyckats få till  intressanta karaktärer och gestaltat dem och relationerna mellan dem väldigt bra. Dessutom är miljön intressant att läsa om, både vardagen med livet som det är och livet och arbetet i riksdagen. ”Inte alla men” är en bok som berör och gör mig både förbannad och gråtfärdig. Fasen alltså. 


Del två i serien om Emilia Berg heter ”Ett högt pris” och del tre ”Med livet som insats” släpps nu i juni. 


Ges ut av Bokfabriken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...