tisdag 19 juli 2022

I skuggan av dig av Christina Erikson



”I skuggan av dig” är den femte, fristående delen om Elias, Cornelia och Forsete. En otroligt efterlängtad bok och i mitt tyckte den bästa av böckerna i serien. 


Det enda negativa är att boken tog slut för fort och jag är lite lätt avundsjuk på dig som fortfarande har den här boken och de andra i serien kvar att läsa. För det är förbannat bra böcker, sträckläsningsvarning deluxe! 


Christina är grym med sitt sätt att skriva att bygga upp ett spännande pussel, ett pussel som inte går att lösa förrän precis på slutet. Man vrider och vänder på sina tankar under läsningen men blir ”lurad” och sträckläser vidare, för man måste bara veta hur det går! 


Boken har ett, tyvärr väldigt aktuellt tema i sin handling, metoo. Berättelsen är påhittad, men skulle lika gärna kunna vara sann. Sidohistorien, om Cornelia som lever i skräck av sin exman är också skrämmande aktuell. Hur kvinnan inte har något skydd och måste leva i rädsla för sitt liv. 


Tack Christina för att du skriver så förbannat bra! Var helt uppslukad av boken och hoppas på fler! 


Ges ut av Albert Bonniers förlag

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...