tisdag 19 juli 2022

Vallmosystrar av Josefine Sandblom






Var beredd på att fastna när du sätter dig med den här boken! Den är inte lätt att släppa när du börjat läsa! 


”Vallmosystrar” är en välskriven, charmig feelgood som blandar både glädje och sorg, kärlek, humor och allvar. Det är en bok som gjorde mig glad, men även gjorde så jag fick en klump av tårar i halsen.


Josefine kan skriva böcker, helt klart. Hon har en underbar berättarröst, karaktärerna och miljöerna blir så verkliga och levande. Språket och dialogen är rapp, humoristisk, träffande och har ett flyt som gör att sidorna flyger fram vilket även gör att boken tar slut för fort. Jag tycker om karaktärerna, hur relationerna mellan dem utvecklas. Hur man kan tänka om när livet inte riktigt blir som man tänkt - att det kan bli bra ändå. 


Josefine är även väldigt bra på att lyfta viktiga ämnen i sina böcker. Hennes två senaste böcker handlade om selektiv ätstörning och ”Vallmosystrar” handlar om frivillig barnlöshet. Att alla faktiskt inte vill ha barn men får stå ut med omgivningens kommentarer om att ”är det inte dags att skaffa barn snart - innan du blir för gammal”. Det kanske är dags att låta var och en bestämma själv om man vill ha barn eller inte. Och sluta kommentera det! 


Josefine, älskade din bok! Älskar dina nya karaktärer! Vill gärna läsa mer om dem, vill veta mer! 


Ges ut av Lind och co


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...