tisdag 18 juli 2023

Aldrig ensam av Åsa Hellberg




”Aldrig ensam” är den andra boken i Åsas romanserie Systrarna från Fjällbacka som bygger på kvinnoöden från hennes egen familj. Boken tar sin start i början 1909, samma år som min farmor Agnes föddes. 


Är det något Åsa kan så är det att berätta en historia. En historia som berör på många sätt, både till tårar, till ilska, frustration och till skratt. Tänk att inte få älska vem man vill eller att barn säljs på auktion? 


”Aldrig ensam” berättas ut systrarnas Ruth, Charlotte, Sigrid och pigan Elviras perspektiv och det ger ett större djup till boken och gör berättelsen mer levande. 


Systrarna och Elviras livsöden, deras glädje och sorg stannar kvar hos mig. Deras historia berör. Åsa skildrar systrarna och deras starka gemenskap med värme och det är en fröjd att läsa om dem. 


”Aldrig ensam” är en fint berättad historia om kvinnor som vill vara fria, ha fler valmöjligheter och få vara som de vill vara. 


Ges ut av Bokförlaget forum


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...