fredag 10 november 2023

Arvet du fick av Amanda Lundeteg



 


Alexandra är ung och chef. Hon vet att hon kan nå långt och att hon adopterats från Sri Lanka är något hon inte försöker tänka på. Men varje kväll googlar hon sin förstamammas namn. 


Alexandra saknar något i sitt liv och när hon en dag gör ett DNA-test får hon en matchning. Kan hon få reda på mer om sitt liv innan hon adopterades till sina föräldrar i Sverige? 


Alexandra tvingas konfronteras med sig själv ju mer hon får veta om sitt förflutna och sitt ursprung. Till slut inser Alexandra att hon måste åka tillbaka till Sri Lanka för att förstå vem hon egentligen är. 


Det här är en bok som väcker många tankar när jag läser den. ”Arvet du fick” är en bok om adoption, sorg, identitet och också om den dolda rasismen. Att mötas av märkliga blickar som om man inte hör hemma här. Det är också en berättelse om behovet av att söka sina rötter och hitta sig själv. 


”Arvet du fick” är en roman med vackert språk och där författaren lyckas skildra både miljöer och karaktärer väldigt målande och levande. Det är intressant bok att läsa om ett ämne jag inte kan så mycket om, att växa upp som adopterad. Jag inser att det är olika för olika personer men intressant att läsa det ur den adopterades perspektiv. 


Ges ut av Norstedts förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...