fredag 10 november 2023

Förtrollning av Katherine May




 


Det här är Katherines andra bok som ges ut på svenska. Jag tyckte mycket om hennes förra bok ”Övervintring” så därför blev jag väldigt glad när denna bok dök upp i brevlådan. Dessutom, vem kan motstå en bok med ett av årets vackraste omslag?


Boken är vardagsbetraktelser som författaren gör, en bok om att hitta balansen i sitt liv. Hur hon kan göra sin vardag mer meningsfull och rätt för henne. För kan det finnas ett mer meningsfullt sätt att leva och hur hittar vi tillbaka till det? Från obalans och från stress. 


På baksidan av boken står det att boken bjuder in oss läsare att hitta allt det vackra som väntar. Att vår känsla av förtrollning inte bara väcks av det storslagna utan att det finns överallt runt omkring oss. Vi ska känna oss närmare oss själva igen, bli mindre stressade, bli lugnare. Bli förtrollade. 


”Förtrollning” är inte en bok du sträckläser, utan en bok man läser några sidor i och sedan funderar kring. Katherine har ett vackert språk som väver ihop mina tankar och funderingar. Det är bra att stanna upp och se vad vi faktiskt har framför oss. Alltför ofta glömmer vi bort det.  


Översättningen gjord av Carina Nunstedt. 


Ges ut av Yourlife Books

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...