fredag 10 november 2023

Från Monterosa till Röda bergen av Alexandra Appelqvist



Det här är första delen i feelgoodserien ”Röda bergen” som handlar om den medelålders frånskilda pappan Peter och hans vuxna dotter Stella. 


Stella lämnar Monterosa, den italienska alpbyn för att flytta med sin pappa till Röda bergen i Stockholm. De ska börja om på nytt i Sverige. Men någonstans på vägen inser far och dotter att de inte känner varandra så bra som de trodde. De bestämmer sig för att äta lunch varje söndag och vid varje tillfälle avslöja något om sig själva som den andre inte vet om. 


Charmig feelgood där vi växelvis får följa Peter och Stella i varannat kapitel. Följa deras trevande steg till en bättre relation och där de lär känna varandra bättre. Det berättargreppet gör att jag som läsare kommer nära karaktärerna, lär känna dem bättre. 


Välskriven bok som tidigt fångade mitt intresse. Tyckte om att följa både pappa och dotter och varför de flyttade från Italien till Stockholm. Tänk vad det kan vara svårt med relationer och jag tycker att Alexandra gestaltar och beskriver det bra i sin berättelse. 


Tur att det här är första delen i en serie, vill läsa mer! 


Och sen, omslaget! Vilket omslag!! 


Ges ut av LB förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...