fredag 10 november 2023

Den hemliga våningen av Kelly Brown






Ikväll har vi träffats i bokcirkeln och diskuterat ”Den hemliga våningen”. En bok som tar oss till både London och Paris. 


Lia får i nutid ärva en okänd våning i Paris av sin mormor. En våning som ingen kände till att mormodern hade. En våning som stått orörd sedan andra världskriget. Varför lämnade hon den och varför har inte hennes mormor velat berätta något. 


Boken är en spännande skildring av andra världskriget i Paris och av starka kvinnor. Det är både hemligheter, mod, spioneri och kärlek och boken är lättläst. Jag fastnar först och vill inte sluta läsa. Men i mittenpartiet så tappar berättelsen farten och det går ganska trögt att läsa. Mot slutet fastnar jag återigen av händelserna,  karaktärerna och slutet kommer alldeles för fort. 


”Den hemliga våningen” är både spännande  och otroligt fin. Boken utspelar sig växelvis under andra världskriget under 2017 och alla händelser vävs ihop på ett finfint sätt. Det är fina miljöbeskrivningar och starka porträtt av karaktärerna. Karaktärer som står upp för sig själva och sina vänner. 


Väl värd att läsa trots den lite mer sega delen i mitten av boken. 


Boken är översatt av Annika Söderberg 


Ges ut av Historiska Media


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...