fredag 26 januari 2024



 Expeditionen - Min kärlekshistoria av Bea Uusma. 


Det är här en bok jag har tänkt läsa länge, men det har liksom inte blivit av. Men missa inte den här faktaboken för sjutton! För det här är en sjuhelsikes spännande faktabok! 


Bea  försöker ta reda på svaret varför medlemmarna i Andrées polarexpedition dog. En expedition som startade i juli 1897 då de lyfte med sin vätgasballongen mot Nordpolen. Trettiotre år senare hittas resterna av deras sista läger på en öde glaciärö. 


Bea reser i deras fotspår, gräver i arkiv och reser till Nordpolen med isbrytare. Hon letar nya bevis, läser dagbokssidor, träffar efterlevande, rättsläkare och har ett driv framåt för att få svar på sina frågor. 


Väldigt fängslande och gripande! En bok som det inte gick att lägga ifrån sig. Det är mycket fakta som Bea lyckats göra lättillgängligt och relativt lättläst. Boken är fascinerande på flera sätt. Dels själva expeditionen och sedan Beas besatthet att få svar. 


Norstedts

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...