fredag 19 januari 2024

Ristmärken av Johan Theorin



 


Årets första bok är utläst och det var en spännande historia! ”Ristmärken” är den sjätte romanen i Johan Theorins boksvit från Öland. 


Det är härligt att få återse Öland och Gerlof igen! Tycker om att följa den åldrande Gerlof och hans släkting, polisen Tilda. Johan skriver spännande och väldigt fängslande. Jag tycker om att historien har en koppling mellan nutid och dåtid och hur Johan väver ihop dessa två. Det blir väldigt svårt att släppa när man väl börjat läsa. 


Det jag gillar med den här boksviten är tempot. Tempot är lugnt, det är inte fått eller blodigt även fast det är en spänningsroman. Fokus ligger istället på relationerna mellan karaktärerna och det som händer runt omkring. Tycker om att man bit för bit får ledtrådar till hur allt ligger till och att lösningen finns både i det förflutna och i nuet. 


Johan är fantastisk på att berätta historier, på att beskriva och gestalta miljöer. När man läser så kan man se det karga framför sig, se skiftningarna i landskapet. Öland är en fantastisk ö som jag mer än gärna besöker! 


Wahlström & Widstrand


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...