tisdag 16 maj 2023

#challange av Ann Olerot


. 


Läsålder 9-12 år. 


Det här är andra boken om Felicia och hennes vänner. #challange handlar om att passa in, att försöka hitta sig själv och att vara ung med allt vad det innebär. 


Boken är lättläst och tar upp väldigt aktuella ämnen som exempelvis att vara ung i en tid där många har sociala medier av olika slag. Medier som inte alltid är det bästa och som inte alla unga (eller vuxna) kan hantera. 


Jag tycker om Anns böcker. De är lätta att läsa och det finns alltid saker att diskutera kring när man har läst. Hon är bra på att gestalta känslor och berätta hur ungdomar känner så att jag som vuxen förstår det. 


”#challange” är en bok om att vara ung och vilja bli sedd för den man är. Hur viktigt det kan vara. Måste man vara populär och leva upp till andras förväntningar? Bra frågor att tänka till kring. Jag tror att en del av de ungdomar som läser boken kan relatera till det som händer i boken. Boken skulle passa bra som högläsningsbok, både hemma eller i en skolklass.


Ges ut av Ordalagets bokförlag  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...