onsdag 17 maj 2023

Vatten över huvudet av Frida Gråsjö





 


Men vad jag tyckte om det här!! Fridas byte av genre till mysdeckare går ju kalasbra! ”Vatten över huvudet” är den första delen i serien Morden vid sjuttonde slussen. Här får vi möta Hanna som reser till Dalsland för att ta hand om sin morfar eftersom han har brutit benet. 


Hanna är utarbetad och ett par veckor i lugn och ro borta från Stockholm är bra för henne tror hon. Men så blir Hanna vittne till att kommunalrådet faller ner i slussfållan. Är det en olycka eller inte? 


Jag tycker om tempot i boken, det enkla, vardagen! Boken är lätt att ta till sig och sidorna flyger fram. Jag tycker om idyllen Södra Strandviken och Frida har gestaltat miljön så att det är lätt att se platsen framför sig. Det är lantligt, mysigt, både vänskap, romantik, lite pirr i magen och en anings spännande. Som alltid med Fridas böcker blandas humor och allvar på ett väldigt bra sätt. Karaktärerna är lätta att tycka om och jag ser fram emot att läsa fler böcker om dem. Gillar mycket! 


Hatten av! Tack för underhållningen. 


Boken ges ut av Bokfabriken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...