lördag 5 augusti 2023

Världen från ovan av Anna Lönnqvist



 


Det här är en fängslande och stark roman om två kvinnor vara vägar korsas av en tillfällighet. En roman om kärlek, svek, viljan och modet att gå sin egen väg. 


Vi får i början av 1960-talet möta Lill, som är en av de första piloterna i Sverige och i nutid Pauline som lagt sina egna drömmar på hyllan. Jag tycker om hur Anna berättar en historia, hur hon väver ihop dåtid med nutid. Hur hon gestaltar de båda kvinnorna och hur deras relation utvecklas genom boken. Både Lill och Pauline känns sköra och osäkra när boken tar sin början men under bokens gång utvecklas de, blir modigare och börjar gå sina egna vägar. 


”Världen från ovan” är en fin roman med mycket värme och kärlek. Annas sätt att beskriva och berätta om människor, miljöer och känslor gör att man fastnar och inte vill att boken ska ta slut. Tycker om att hänga med Lill och Pauline, synd bara att boken tog slut så fort. Lyllos dig som har den oläst!


Ges ut av Norstedts förlag


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...