söndag 15 oktober 2023

Alla himlar bär ditt namn - Camilla Davidsson



 


Äntligen kom det en bok till om Emma! ”Alla himlar bär ditt namn” är den femte boken om Emma i Caminoserien. Jag har läst de övriga böckerna och tyckt väldigt mycket om dem. 


Emma och Olle tillbringar långa somrar på Fårö där de driver ett litet slitet pensionat vid havet. Men vill de samma saker i livet, hon och Olle? När livet ännu en gång rasar sönder runt Emma väljer hon att åka tillbaka till Spanien för göra pilgrimsvandringen längs Caminon. Kanske kan det ge henne livslusten tillbaka? Som det har gjort förut. 


Äntligen får jag läsa om Emma, Olle och andra som rör sig runt vandringsleden. Tycker om Emma, även om hon är ganska obeslutsam och velig. Men jag tycker om att läsa om hennes resa, hur hon måste hitta en ny riktning i livet och stå upp för sig själv. 


Camilla är bra på att måla sitt språk och miljöbeskrivningarna är underbara. Det blir väldigt levande och lätt att se handlingen framför sig i bilder. 


”Alla himlar bär ditt namn” är ett kärt återseende av miljöer och karaktärer jag har saknat! Rekommenderas varmt. 


Ges ut av Printz Publishing


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...