söndag 15 oktober 2023

Realitymorden av Erika Rockborn.



 


Äntligen är den här, den tredje delen i deckarserien om kriminalinspektör Alicia Lundberg vid Göteborgspolisen. 


Tidigt en morgon hittas en av deltagarna i realityserien Bonde finner kärleken livlös i en badtunna. Vem vill henne så illa? När det sedan sker ytterligare ett mord under inspelningen av ett annat realityprogram i en annan stad så börjar polisen fundera på om det finns ett samband. 


Jag har längtat efter en ny bok i serien om Alicia. Det är som att träffa gamla bekanta igen. Jag tycker att det är en spännande historia och jag gillar drivet och tempot i boken. Man hålls som läsare på halster om vem som kan vara skyldig. Jag ”luras” både hit och dit för att precis i slutet förstå vem som är skyldig och varför det blev som det blev. Erika är bra på att lägga ut ledtrådar för att sedan knyta ihop det bra! 


Erika är även bra på att skriva om relationer, väva in karaktärernas privatliv med deras arbete. Det blir en bra mix av både allvar, intriger, livspussel och polisarbete. Gillar miljöbeskrivningarna där det är lätt att bilda egna bilder när man läser. 


Rekommenderas! 


Ges ut av Hoi förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...