söndag 29 oktober 2023

Kanotklubben av Sara Paborn.



 

Kanotklubben är Sara Paborns debut inom kategorin lättläst. Boken har en läsnivå 2 (av 3) vilket betyder att handlingen är enkel och kronologisk. Ord och uttryck är välkända och meningarna är korta. 


Boken handlar om Elvira som nyligen har flyttat till Stockholm. Elvira längtar efter nya vänner men vet inte riktigt hur hon ska gå till väga då hon är osäker bland nya människor. 


Men Elvira samlar mod och anmäler sig till en kurs på en kanotklubb och väl ute på sjön är Elvira inte den enda som måste utmana sina rädslor. 


Det här är en fin bok om att vara modig och att våga trotsa sina rädslor. Språket är fint, flyter på väldigt bra och jag tycker om Elvira. Jag tycker om att hon vågar! Bokens 55 sidor innehåller fina miljöbeskrivningar och ett fint personporträtt av Elvira. ”Kanotklubben” är en spännande bok med både humor och allvar. Jag tycker om på det sätt som Sara skriver och jag hoppas att hon ska skriva fler böcker inom lättläst-kategorin. 


Boken ges ut av LL-förlaget som ger ur lättlästa böcker för unga vuxna och vuxna. Förlaget är en del av MTM som är myndigheten för tillgängliga medier. Det ska finns tillgång till litteratur av bra kvalitet oavsett vilka förutsättningar och läsförmåga vi har som läsare.


LL- förlaget  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...