söndag 29 oktober 2023

Rovdjur av Jonas Moström.

 






Om du inte har läst serien om Nathalie Svensson och Johan Axberg har du många bra och spännande böcker framför dig. 


”Rovdjur” är den tionde fristående delen i serien och i denna del är det en sju månaders bebis som blir kidnappad. En omfattande utredning drar igång, var är den lille pojken? 


Det är alltid jobbigt att läsa böcker när barn är inblandade. Barn som råkar illa ut eller barn som far illa. Mammahjärtat tar stryk helt klart. Men som spänningsroman är det en väldigt spännande bok. Man vet inte riktigt vad som väntar när man vänder blad. Oförutsägbar handling och jag fattade inte förrän det närmade sig slutet vem som var skyldig. 


Jonas bygger skickligt upp en spänning och ett obehag. Han är en skicklig berättare, är bra på miljöbeskrivningar och att gestalta karaktärer. Man har ju nu under några böcker lärt känna Nathalie och Johan och jag tycker om att följa både deras personliga relation och deras arbete. Det blir en bra mix av både spänning och det vardagliga med allt vad det innebär. 


Som alltid när jag har läst ut en av Jonas böcker så längtar jag efter nästa. Han skriver bra Jonas, riktigt bra! 


Rekommenderas. 


Norstedts förlag




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...