söndag 4 augusti 2024

Serien om Theodosia.



 


Läsålder 9-12 (och äldre med för den delen) år.


Det här är böcker för barn som gillar äventyr och magi. I fyra delar får man följa med Theodosia och hennes föräldrar i England och Egypten i början av 1900-talet där det händer en mängd olika saker.


I denna fjärde del har Theodosia och hennes mamma har rest till Kairo. Theodosia har ett hemligt uppdrag: att lämna tillbaka Smaragdtavlan, ett väldigt gammalt föremål som döljer några av världens bäst bevarade hemligheter. Planen är att återföra den till sin plats och sedan, innan hon hjälper sin mamma med utgrävningarna. 


Hon är en ganska orädd, skärpt och charmig tjej med stora kunskaper om bland annat det forntida Egypten. Dessutom kan Theodosia både upptäcka och avlägsna förbannelser och det tar henne med på spännande saker! 


Böckerna om Theodosia är spännande och passar bra både till att läsa på egen hand eller att läsa högt tillsammans. Gillar den historiska miljön, att böckerna rör sig runt både England och Egypten. Tycker även om att berättelsen har ett ganska högt tempo och en del överraskningar.


Översatt av Maja Willander. 


https://harpercollins.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...