söndag 4 augusti 2024

Hemska sommargäster av Emma Rosenblum.



 


Det här var en bok som jag sträckläste och inte riktigt kunde släppa. Boken för oss till den lilla byn Salcombe på Fire Island, med dess underbara miljöer. Pengar, status och familj är det som betyder allt och varje sommar styr Jen och Lauren byn med järnhand. De har makten över tennisbanorna, de olika festerna och över stranden. Egentligen är kvinnorna inte så nära vänner, men deras män har hängt ihop sedan barnsben. 


Det här är en väldigt underhållande roman om ett gäng karaktärer som egentligen inte är så trevliga när man väl skapar på ytan. De är väldigt måna om att ”rätt” personer är på de olika festerna och får de bästa tiderna på tennisbanorna. Det finns en mängd hemligheter som pyr under ytan, hemligheter som man inte vill ska komma fram. 


Jag följde med fascination de olika karaktärerna hur de är beredda att skydda det som de anser är deras till varje pris. Yta och perfektion är liksom allt. Jag läser om deras otrohet, deras dubbelmoral, om att vilja vara i de rätta kretsarna, osäkerheten, kärleken, hur de skvallrar och spanar på varandra. Allt för att hitta fel och brister som man kan utnyttja till sin egen fördel. 


Den här berättelsen är skickligt skriven av författaren, då det är många trådar att hålla reda på. Emma skildrar de här människorna på ett väldigt levande sätt och man både roas och fasas över deras sätt och hur de beter sig mot andra. 


Jag tyckte väldigt mycket om den här boken och kunde inte läsa fort nog för att få veta hur det skulle gå. En perfekt sommarbok! 


Översatt av Katarina Falk. 


https://www.norstedts.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...