söndag 19 mars 2023

Croissanter och kuriosa av Camilla Thelander Eng



Det här är författarens debutroman och boken är den första delen i Grännasviten
 


”Croissanter och kuriosa” är en finstämd och varm feelgoodroman om att försöka hitta sig själv igen efter en utmattning. Att våga acceptera det som varit, lämna det förflutna bakom sig och ta kontroll över sitt liv igen. 


Hanna är en vilsen karaktär i bokens början tycker jag. Hon känner sig sviken, rädd och plågas av obearbetade minnen. När familjen reser bort till andra sidan jorden åker Hanna till sin moster i Gränna för att försöka hitta ett lugn igen. Hanna utvecklas under bokens gång och den utvecklingen är fin att följa. 


Vad jag tyckte om att hänga med Hanna i Gränna! Jag tyckte om miljöerna som beskrevs, karaktärerna, storyn! Man kan se både miljö och karaktärer framför sig. Tycker att Camilla beskriver svårigheterna med utmattning och att ta sig ut ur den bra. Hon skapar förståelse med sin berättelse, gestaltar det bra. 


”Croissanter och kuriosa” är en mysig feelgood med mycket hjärta och smärta. Jag är glad att det kommer fler delar, så man får återvända till Gränna. 


Boken ges ut av Printz Publishing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...