torsdag 13 april 2023

Dusty - Farligt uppdrag av Johan Anderblad.



 


Läsålder 9-12 år. 


Det här är den andra delen i en serien ”Motorkrim”. En serie äventyr med spänningsinslag i landsbygdsmiljö. 


Vi älskar Dusty jag och sonen! Johan har en grym förmåga att skriva så det inte går att sluta läsa. Man vill veta hur det ska gå nu!!! Nu tvingade vi oss att inte läsa för fort, vi ville njuta lite av spänningen och se hur det skulle gå för Dusty, Amir och Kaisha. Att man direkt slängs in i handlingen när man börjar läsa boken ser vi som ett stort plus. 


Sonen tyckte att boken var så spännande att han ville att den ska bli film! Och det vore väl en urbra idé för en barn- och ungdomsserie? 


Handlingen, karaktärer och miljöer är väldigt bra gestaltande och det är lätt att skapa sig egna bilder av hur det kanske ser ut. 


Johan är bra på att skriva bra och spännande böcker för barn i mellanstadieåldern. Språket är rappt och det händer saker nästan hela tiden. Tycker om att läsa om vänskapen mellan Dusty, Amir och Kaisha, hur de tar hand om och ställer upp för varandra! Jag är superglad att det med böckerna om Dusty finns böcker med motortema som man kan sätta i händerna på killer och tjejer som gillar det. Nu längtar jag och sonen efter fler böcker om Dusty och gänget! 


Boken ges ut av Bonnier Carlsén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...