torsdag 13 april 2023

Hela mitt hjärta av Anne Liljeroth.



 


Det här är en roman som får det att knyta sig i bröstet när man läser. Att som mamma inte ha kontakt med sina barn. En mardröm. 


”Hela mitt hjärta” är en roman om ensamhet, svek och manipulation. Om att försöka börja om på nytt och att visa att allt inte är som man tror att det varit. 


Växelvis får vi följa huvudkaraktären Livia och hennes barn, ta del av hur de upplever saker, deras minnen. Har alla samma bild av vad som egentligen hände? Bit för bit får vi sanningen, hur det verkligen ligger till. Jag tycker om när man får de olika karaktärernas perspektiv, det skapar en större förståelse för helheten. 


Det här är en bok som gör mig både sorgsen och upprörd. Men det är en berättelse som även innehåller hopp. Hopp om att det kan bli bra igen. Anne är skicklig på att bygga upp en historia och den är väldigt fint skildrad. Hon gestaltar karaktärerna och relationerna mellan dem väldigt levande. 


Många känslor, väldigt bra bok! 


Ges ut av LB förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...