söndag 23 april 2023

Det sista konstverket av Sofia Lundberg.



 


Sofia kan skriva berättelser som berör djupt och hennes nya bok är inget undantag. Det här är en stark berättelse som väcker många tankar och funderingar. 


Sofia är fantastisk på miljöbeskrivningar, hon gestaltar miljöer så levande! Berättelsen känns väldigt äkta och karaktärerna likaså. 


”Det sista konstverket” handlar om barn som blir svikna av vuxna och hur myndigheter inte alltid ser vad som är bäst för barnen. Jag fattar tycke för dem, vill bara krama dem och säga att allt ska bli bra. Ett barn som blir sviket så många gånger bär med sig det hela livet. Det blir som ett ärr inuti kroppen som inte läker fullt ut. 


Boken är både grym, väldigt vacker och språket är fantastiskt (som alltid när Sofia skriver). Hon skriver så att hjärtat gör ont när man läser och bitvis är den här boken väldigt jobbig att läsa. Det är många känslor och ibland får jag pausa läsandet. 


Boken är fantastisk och jag rekommenderar den varmt! ❤️


Boken ges ut av Bokförlaget forum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...