onsdag 24 juli 2024

Hjortronmyren av Ulrika Lagerlöf



 


Vad jag tyckte om den här romanen! 


Fastnade i historien om unga Siv som i slutet av 30-talet blir kocka i en skogshuggarkoja i Västerbotten. Hur hon i alla väder ska laga mat till tio skogahuggare vilket inte är ett lätt jobb. 


Parallellt får vi även följa Eva i nutid som skickas till Västerbotten av sin arbetsgivare för att medla mellan lokalbefolkningen och ett skogsbolag som vill avverka skog. 


Ulrika levandegör en historia så att det inte går att släppa boken. Dels livet då, när pengar står i vägen för Siv och hennes drömmar om att bli folkskollärarinna. Och dels den nutida historien där Eva hittar ledtrådar till sin egen släkthistoria bland demonstranter, influensers och skogsägare. 


De två berättelserna är otroligt fascinerade att följa. Hur ulrika beskriver och gestaltar känslor, relationer och får det att bli så levande. Ulrika har ett fantastiskt språk och sidorna flyger verkligen fram. Jag är glad att det här är första delen i serien ”Timmerfolk” för jag är inte klar med vare sig karaktärer eller platsen. Längtar redan efter nästa bok. 


https://www.romanusochselling.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...