onsdag 1 maj 2024

Detektiv Tillman - Det hemliga sällskapet av Camilla Lagerqvist.



Det här är den första delen i en ny spänningsserie som utspelar sig under 1920-talet. Tre kvinnor som oväntat bildar en allians för att hjälpas åt att lösa brott.
 


Jag har läst många av de barn- och ungdomsböcker som Camilla har skrivit och tyckt mycket om. När nu Camilla har skrivit sin första spänningsroman för vuxna blev jag nyfiken på att läsa. Och som jag gillar det! 


Camilla är bra på att skildra ett Sverige och ett 1920-tal som är i förändring. Kvinnors rättigheter är i fokus och ett ämne som rör upp känslor hos många. Berättelsen känns väldigt levande och har ett bra driv. Jag tycker om att läsa om den unga änkan Ester som vill arbeta som privatdetektiv, ett yrke som inte var jättevanligt för kvinnor på den tiden. Ester är både stark och sårbar. Hon utvecklas och förändras under bokens gång och det är kul att följa hennes förändring. 


”Det hemliga sällskapet” är en finfin och välskriven pusseldeckare med tidstypiska detaljer och gestaltade miljöer. Ser fram emot att få läsa fler böcker om detektiv Ester Tillman. 


Bazar förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...