torsdag 23 maj 2024

Släppa taget? av Marie Sammeli



 


Den 30 april släpptes den här fina boken! En bok vi hade försläpp av på vårt Bokevent i Grästorp som var i helgen. 


I den här boken har Marie flyttat handlingen från Sydafrika till Ljungstenar och det är dessutom den första delen i en ny serie. 


Marie har en förmåga att locka mig som läsare, vill veta mer om karaktärerna, deras relationer och mer om miljön! Jag tycker om det vardagliga i den här boken med pusslet som är när man har familj och jobb. Maries böcker är både humoristiska med en liten allvarlig underton. ”Släppa taget?” är inget undantag. 


Jag tycker om Cecilia som sliter med hem, jobb och två barn. Hon vill väl, är engagerad, kärleksfull och lojal. Men också konstant stressad. 


Livet där i Ljungstenar borde vara enkelt, lustfyllt och tryggt. Men en dag vänds hennes liv upp och ner, är det dags att släppa taget och ge sig in i något nytt? 


Välskrivet, charmigt, lättläst, engagerande och lätt att tycka om! Tycker om hur Marie berättar sin historia, den är levande och lätt att leva sig in i. Marie skildrar miljöer och karaktärer så att det känns som om man är där på plats i Ljungstenar.  Jag vill veta hur det ska gå för Cecilia, följa hennes resa från det gamla och mot det nya.


Tack för läsningen Marie och grattis till din nya bok! Den är väldigt, väldigt bra! 


Harper Collins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...