lördag 4 maj 2024

Solglimtar över molnen av Ali McNamara.



 


Ljudboken inläst av Hedvig Lagerqvist. 


Det här är den fjärde fristående delen i Ali McNamaras serie om den lilla kuststaden St Felix i Cornwall. 


Jag tycker om den här serien, tycker om att hänga i Cornwall och St Felix. Livet känns lite lättare och härligare hör på något sätt. Sen får man alltid möta flera spännande karaktärer som man känner en samhörighet med. Jag tycker att Ali gestaltar miljöerna så himla levande, det känns som man är där bland de små butikerna, bland folket i den lilla kuststaden där invånarnas rutiner är styrt av tidvattnet. Skulle inte ha något emot att stanna till där och hänga ett tag.  


Jag tycker om Sky som den här boken mestadels handlar om. Hon fastnar hos mig, hennes vilja och envishet. Men även den dolda sjukdom som hon försöker dölja. En sjukdom som författaren gestaltar väldigt väl. 


”Solglimtar bland molnen” är en lite mer händelserik och mer spännande än de andra delarna. Stormar som stör, ett äventyr bland grottor, märkligt väder och annat som inte stämmer på den lilla orten. Det plus en del romantik och fina relationer. 


Gillade massor! Dessutom är ju omslaget underbart. 


Översatt av Sofia Ejheden. 


Lavender Lit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...