torsdag 23 maj 2024

En enda dag av Carley Fortune



 


Den här boken kom in i mitt liv i precis rätt tid. Jag fastnade snabbt i berättelsen om Fern och Will. Ville inte sluta läsa och behövde verkligen få veta hur det skulle gå. 


Fern och Will träffas och tillbringar ett underbart dygn ihop i Toronto. Gnistorna mellan dem gick inte att ta miste på och de delade sina drömmar och hemligheter med varandra. Innan de skildes åt bestämde de att träffas ett år senare. Fern var där, men Will dök inte upp. 


10 år senare möts de igen, på hennes familjs lilla hotell som hon nu måste hjälpa till att driva. Han kliver in i hennes liv igen och erbjuder sig att hjälpa till. 


Vad jag tyckte om den här berättelsen. Tycker om att man får följa Fern och Will både i nutid och då. Sakta men säkert får man som läsare reda på vad det var som hände och även läsa om hur deras relation utvecklas i nutid. 


”En enda dag” är en sträckläsningsbok. Jag känner så för Fern, hennes rädsla och hennes krossade hjärta. Vågar man lita igen? Lita på att det ska gå bra? 


En jättefin bok om ungdomskärlek, sorg och längtan! Underbar sommarläsning. Och lyllos dig om du har den oläst! 


Översatt av Carina Jansson. 


LB förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...