torsdag 30 maj 2024

En av oss kommer dö ung av Astrid Billengren




Det var något som drog mig till den här boken, kände att jag bara var tvungen att läsa den. Har läst mycket gott om den och var nästan lite rädd för att börja. Tänk om jag hade för höga förväntningar? Men det här är en bok som gav mig en stor läsupplevelse. Astrids debutroman är en stark, drabbande och väldigt bra bok! 


Boken behandlar dock ett tungt ämne, självmord och de som blir kvar efteråt. Ellen och Matilda har varit bästa vänner sedan forever. Men när samtalet kommer, att Ellen är död så rasar Matilda. Självmordet leder till en massa frågor och funderingar hos vännerna, varför ville inte Ellen leva längre? Varför hade de inte sett att allt höll på att gå åt helvete? Hur går man vidare? 


Boken varvas mellan nutid i Matildas liv och dåtid med minnen om Ellen och skrivna till Ellen. Tycker att Astrid har lyckats väldigt bra med att skildra deras vänskapsrelation, hur livet måste gå vidare, alla frågor och de få svar man får. 


Sidorna flyger fram i denna lättlästa, vackra och sorgliga bok. Astrid skriver på ett fantastiskt sätt och den känns inte så tung trots det allvarliga ämnet. Språket är målande med så många träffande detaljer. 


”En av oss kommer dö ung” är en bok som sätter sig i hjärtat, i tårkanalerna och framför allt i tankarna. Den kommer stanna kvar där ett bra tag! 


https://www.forum.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...