torsdag 30 maj 2024

Dusty - Motorjakten av Johan Anderblad




Läsålder 9 - 12 år.
 


Äntligen är Dusty tillbaka! ”Motorjakten” är den tredje delen i Johans serie om Dusty! En fantastiskt bra serie för unga läsare som vill läsa om något annat än fotboll eller hästar. 


Dusty är en fin kille med stort hjärta och tillsammans med Amir och Kaisha försöker de lösa den stöldvåg som har drabbat båtägarna i området. Det är vardag, äventyr, fart, motor, mekande och spänning vilket blir en väldigt bra mix och en superbra barn- och ungdomsbok.  


Jag har sagt det förr, men Johan är bra på att skildra miljöer i sina böcker så att det blir lätt för mig som läsare att skapa egna bilder när jag läser. Dessutom får vi följa och läsa om en väldigt fin vänskap mellan de tre ungdomarna. Jag tycker om Dusty, Amir och Kaisha, de kompletterar varandra bra. De peppar varandra, är lite våghalsiga vilket leder till en del problem för dem. Men det är också det som gör boken spännande och svår att släppa. 


”Motorjakten” är en lättläst bladvändare med ett bra språk för den tänkta åldern. Boken passar både till högläsning och att läsa själv. 


Tack för underhållningen Johan! Vi längtar redan efter fler delar! 


https://lindco.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...