fredag 31 maj 2024

Memoria av David Lagercrantz.



 


Det här är den andra delen i serien om professor Hans Rekke och polisassistent  Michaela Vargas. Jag har inte läst första delen, men det gick bra att läsa den ändå. 


I denna del får Rekke och vargas ett fall där ska ta reda på om en kvinna lever eller inte. Claire Lidman ligger begravd på en kyrkogård i Stockholm men hennes man är övertygad om att hon lever. 


”Memoria” är en bok som kräver lite av sin läsare. Det är en del karaktärer att hålla koll på och det händer saker både i nutid och i dåtid som är bra att hålla reda på. 


Men, framförallt är det en spännande bok. Bit för bit vecklar historien ut sig och man får långsamt reda på vad det är som hänt och varför. Jag fastnade i boken och ville verkligen veta svaret, lever Claire eller inte? 


Välskrivet med en del twister jag inte såg komma och en spänning som finns håller i sig genom hela boken. Klart läsvärd. 


https://www.norstedts.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...