torsdag 7 december 2023

50 mil till jul av Joanna Bolouri



 


Jag tycker om Joannas böcker. De är ljuvliga att läsa och har alltid ett så fint språk. 


I ”50 mil till jul” träffar vi paret Kate och Ed. Bilresan hem inför jul brukar vara starten på julledigheten. Precis som den har varit varje jul i deras tioåriga förhållande. 


Men årets bilresa blir annorlunda. Istället för en annalkande julefrid är stämningen frostig och spänd. Ett stort gräl har gjort att deras relation håller på att gå sönder. Nu ska de fira jul med sina familjer en sista gång innan de separerar. Men vill de egentligen det? Kan de hitta tillbaka till varandra igen? 


I boken får vi både Ed och Kates perspektiv berättat för oss, både i dåtid och i nutid. Det är en berättelse om relationer, kärlek, om att bryta upp men att kanske kunna hitta tillbaka till varandra. Jag tyckte om den här boken, tyckte om att få följa Ed och Kate på deras slingriga väg för att hitta både sig själva och varandra. Joanna har ett lättsamt språk så boken är lätt att fastna i. Det finns dessutom flera härliga karaktärer i boken som gjorde att jag fastnade lite extra för berättelsen. 


Charmig julroman om livet och relationer som det kan vara. Gillade mycket! 


Översatt av Pia Printz. 


Ges ut av Printz Publishing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...