lördag 23 december 2023

Sällsynt kloka varelser - Shelby Van Pelt



 


Vilken fin berättelse det här var. En berättelse om hopp, vänskap, om att försonas med det förflutna och att leva i nuet. 


Huvudkaraktärer i boken är Tova som är städare på stadens akvarium för att ha något att göra. Hennes man har gått bort och hon sig lite ensam. Vi får även möta Cameron, som precis kommit till staden för att leta efter sin pappa. Och så Marcellus, den åttaarmade bläckfisken som döljer många hemligheter i sitt akvarium. 


Marcellus blir en röst i boken, en röst som berättar vad som egentligen händer. Han vet så mycket och berättar det på sitt sätt för Tova. Det är annorlunda men jag gillar att få historien ur en bläckfisks perspektiv. 


”Sällsynt kloka varelser” är en bok som både lockar till skratt och till eftertanke. Det är både hjärta och smärta! Jag tycker att språket är fint, lätt att läsa och författaren gestaltar både miljö och karaktärer bra. Dessutom finns det ett par oväntade vändningar som jag gillade! 


En jättefin bok som var lätt att tycka om! 


Översatt av Emilia Fjeld. 


Albert Bonniers förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...