lördag 23 december 2023

Den sista bokhandeln i London av Madeline Martin




Med bokens hjälp tar vi oss till 1939 och London. Grace kommer till dit efter sin mammas död med höga förväntningar på sitt liv. Hon får ett tillfälligt jobb i den förfallna bokhandeln Primerose Hill Books. Ägaren är en gammal man som inte är lätt att imponera på. Men allt eftersom tiden  går får Grace mer ansvar och bokhandeln växer. 


Men i bakgrunden lurar andra världskriget, Storbritannien blir indraget och grace får nu kämpa, Zusak vida mod och uthållighet för att hålla ihop människorna runt bokhandeln. 


Bra, spännande och sorglig historia som berörde. Jag tycker om Grace och den ilskne ägaren av bokhandeln mr Evans. Bokhandeln blir en viktig del i Grace liv och för människorna runt omkring. Det finns hopp, trots det mörka som finns i och med kriget. Det är kärlek, sorg, vänskap och starka, modiga kvinnor. Det finns människor som bryr sig om varandra. 


Jag fastnade ganska fort i handlingen och tyckte om språket i boken. Det var lättläst,  målande och man får en inblick i hur det var var att leva i ett London som var utsatt för krig. 


Läsvärd! 


Översatt av Mari Höglund. 


Bokförlaget Nona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...