onsdag 27 december 2023

Dancing Queen av Denise Rudberg



 

Denise är en favoritförfattare sedan länge. Hennes böcker innehåller det mesta, bra story, intressanta och färgstarka karaktärer, de är spännande, innehåller romatik och är bladvändare av rang. 


Hennes nya bok ”Dancing Queen” är inget undantag. Boken är den första delen i en ny spänningsserie som utspelar sig på 1970-talet. En tid då kvinnor ska veta sin plats, maktapparaten håller borta oliktänkande, vi dansar disco på helgerna och tittar på MASH på kvällarna. Ett 70-tal där skuggverksamheter sopas under mattan. 


”Dancing Queen” är en polisroman där vi får följa de två kvinnliga poliserna Karin ”Kaiser” och Agneta. De trillar över något stort, något väldigt känsligt. Karin gör egna efterforskningar trots varningar och hamnar i ett virrvarr av lögner och brott. Vittnen och material försvinner, en av Karins poliskollegor tar självmord. Eller? 


Mina tankar då? Jag säger bara UNDERBAR! Underbart att få läsa om en tid innan smartphones och digitalisering. Underbart att få läsa om polisarbete som det var då. Skriva på papper, ringa nummerupplysningen, knacka dörr. Tycker att Denise levererar en klockren spänningsroman där man lever sig in i både miljön och karaktärernas liv. Det är välskrivet och ett förbannat bra driv i boken som gör att jag inte vill sluta läsa. Berättelsen liksom kryper in under huden, det är något som är på gång, på flera håll, och man vet som läsare inte riktigt vad som väntar på nästa sida. 


Jag ser fram emot att få se var Denise tar oss med nästa del i serien, för den här lämnade mig med många frågor och en stor nyfikenhet. Love it! 


Norstedts förlag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...