lördag 23 december 2023

Kvinnan i kanalen av Anne Stern



 


Hulda Gold är en envis och engagerad barnmorska i 1920-talets Berlin. Ett Berlin som präglas av klassklyftor och Huldas patienter är främst de som bor i de fattiga kvarteren. 


En dag hittas en kvinna död i kanalen och ryktet går att hon har tagit livet av sig. Men kvinnans granne och Hulda är inte säkra på det, kan det ha varit mord?


Spännande med en kriminalroman som utspelar sig på 1920-talet. Jag fastnade ganska snabbt i handlingen och ville inte sluta läsa. Boken är detaljrik och författaren har gjort en bra research. Bra gestaltande beskrivningar av det elände som människor hade och levde i under den tiden som hungersnöd, kris i politiken och stora klasskillnader. 


Jag tycker om Hulda, hon är nyfiken, färgstark och driven. Men det finns även några andra karaktärer som fångar mitt intresse. 


”Kvinnan i kanalen” är en välskriven historien roman som skildrar både psykisk ohälsa, människors utsatthet och fattigdom. Samtidigt är det en väldigt spännande kriminalhistoria med en massa hemligheter. 


Översatt av Ulrika Junker Miranda.


Bazar förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...