lördag 23 december 2023

Calima av Gabriella Ullberg Westin



 

Dra mig baklänges så spännande det här var! Jag menar, ha tid om du börjar läsa Gabriellas nya bok. Se till att inget stör, för du kommer inte kunna släppa den! 


”Calima” är inte en roman i författarens serie om Hudiksvall, utan denna är något helt annat. En spänningsroman med extra allt som tar oss till Gran Canariq. Dit flyr Maja och hennes två barn från Sverige med nya identiteter. Majas man har kallblodigt skjutits till döds och polisen tror att Maja kan vara måltavlan. 


Ok, jag tokälskade denna spännande roman. Den hade ett driv som gjorde boken svår att släppa. ”Calima” är spännande från första sidan och den spänningen håller i sig ända till slutet. Gabriella har byggt upp sin historia på ett snyggt sätt, det är svårt att lista ut vem som är skyldig och hela tiden är det något farligt som lurar i bakgrunden. Man vet inte riktigt vad som väntar när man vänder blad. 


Jag vet inte hur det är att fly på det sätt som Maja och hennes barn gör, men Gabriella gestaltar det så bra att man kan känna deras rädsla och frustration. De får lämna sitt liv, försvinna och förlorar det som var hemma. Det måste vara fruktansvärt. 


Galet bra bok! Galet svårt att släppa och fasen att boken tog slut så fort. 


Hatten av! 


Harper Collins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...