torsdag 7 december 2023

Farlig fjällsommar av Virve Hedenborg


 


Läsålder 9-12 år. 


Estrid och Kim ska hjälpa sina mammor att vara stugvärdar i svenska fjällen under några sommarveckor. De ser fram emot att gå på vandring, tälta i naturen och uppleva äventyr.


Men äventyret blir allt för verkligt när allt vänds upp och ner. Hastigt måste de gå till fots över fjället för att hämta hjälp. Utan mobil, ström, ordentlig utrustning och med mycket lite mat måste de klara sig utan vuxna. Räcker kunskap de har om vildmarken?


Det är inte första gången Estrid och Kim råkar ut för äventyr. ”Farlig fjällsommar” är den tredje boken om Estrid och Kim. Jag har inte läst de två tidigare böckerna men blir nyfiken att göra det. 


Virve skriver bra och på helt rätt nivå för läsåldern. Boken är spännande och jag tycker om att följa Estrid och Kim. Det är ett bra tempo, lättläst. Virve gestaltar miljöer och vänskapen mellan dem väldigt målande! Berättelsen är trovärdigt och bra, passar perfekt för de läsare som gillar spänning och äventyr! 


Ges ut av Ordalagets bokförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Häxhammaren av Johanna Strömqvist

  Rekommenderad läsålder är 9-12 år.  Det här är den andra, fristående boken i serien Silver & Stål.    Lilly och Vincent måste i ett nu...