onsdag 27 december 2023

Det är lugnt av Cecilia Rabess



 


Om du bara ska ge bort en roman i julklapp till någon så tycker jag att du ska ge denna! 


”Det är lugnt” är en underbar roman kärlek och vänskap. Jess och Josh, hon ung, begåvad arbetarklasskvinna som röstar på demokraterna. Dessutom är hon den enda färgade kvinnan på sitt jobb. Han är ung, vit och republikan som var hennes värsta fiende på collage. 


När Jess blir ifrågasatt på jobbet är det dock Josh som kommer till hennes försvar. Mellan dem växer en osannolik vänskap fram, en vänskap som växer till kärlek. Men med kärleken kommer även frågorna för Jess, är det viktigare att vara lycklig än att ha rätt? Hur mycket kan man offra för kärleken?


Jag slukade den här boken. Tyckte mycket om storyn, hur politiska åsikter kan skilja människor åt och samtidigt förena. Hur det kan vara svårt att älska någon som tycker olika. Men samtidigt älska denne så att man bara måste få det att fungera. 


Författaren gestaltar karaktärerna levande, deras känslor och tankar blir så tydliga och man känner sig som en del av dem och handlingen. 


”Det är lugnt” är både allvarlig, humoristisk och sorglig. Men framför allt är den en vacker historia om två människor som tycker om varandra! Jag tyckte jättemycket om Cecilias sätt att skriva, det är lättläst en rapp dialog. Sidorna flög fram och helt plötsligt var boken slut. 


Vacker, humoristisk, tankeväckande och berörande. Helt klart en av årets bästa böcker! 


Översatt av Klara Lindell. 


Bokförlaget Forum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sensommar av längtan av Gabriella Argus

  Det här var precis vad jag behövde just nu. En varm och underhållande feelgood/romance med både hjärta och smärta. En feelgood med härliga...